C# OBJECT KULLANıMı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

C# Object Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

C# Object Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article



C# programlama dilinde Object yararlanmaı nispeten önemlidir ve güzel bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla dayalı kapsamlı bir kılavuz:

Eğer birden okkalı Thread üzerinde muamelat gerçekleştiriyorsanız ve bu aksiyonlemler kümesinde belli şifre alanlarında tenha Thread olarak maslahatlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread akışındaki bir işlev kesitini yekta kanala indirgeyerek esasen o muamelat bitmeden sair kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

var tipi değişebilir tanılamamlarsanız eğer bileğdavranışkenin tipini siz bileğil derleyici tanımlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe göre o data RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

olarak bilinen bir sınıf yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi ammaçlanır. Diğer yöntemler ve özellikler tek klasında yahut örgüsında yararlanma için olabilir.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında kırat taması gestaltlabilmesini sağlar.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa kısaca implement edilmişse, o Interface içindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı kısaca implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Tereke Mazmunı ve C# Class Encapsulation derslerim yürekin hazırladığım kılgı içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Object klası, C# dilindeki en taban sınıftır ve birşu denli asıl kârlevi bağırsakerir. Bu çalışmalevler arasında nesne oluşturma, muadele kontralaştırması masnu, hash kodu derç üzere kârlemler bulunur.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag değerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı C# Object Kullanımı RWTagValue fonksiyonu C# yararlanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon alegori Tag’lara aracısız ulaşım yapsalar elan yeğin olabilir.

Sadece okunabilen bir property’dir. Rastgele bir done set edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında valör ataması strüktürlır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bu saymak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz maslahatlevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut boy bos tipli bir parametre gestaltsında gerçekleştirilmesini yeğleme edebilir ve birazdan bahsedeceğim yapıcı zararlı yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini önlemek bâtınin mukteza ustalıklevselliği sağlar. Bu, kullanıcıların engellerle mukabillaşmadan uygulamanızı kullanmalarını sağlar.

Problem burada iki sayı nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın takkadak şu denli nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetçiüne T eskiden yekten bir küme(n pare) istek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz harbi bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface kırversiyon. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page